In Nederland is het verplicht om tijdens het vervoeren van afvalstoffen gebruik te maken van een (papieren) begeleidingsbrief. De wet biedt de mogelijkheid om in plaats van een papieren begeleidingsbrief een digitale gegevensdrager, zoals een boordcomputer, PDA, mobiele telefoon of tablet, te gebruiken. Een digitale begeleidingsbrief is in principe niets meer dan dat de wettelijke verplichte gegevens zichtbaar zijn op een digitale gegevensdrager. LZP maakt het mogelijk voor bedrijven om gemakkelijk over te stappen naar de digitale versie door een applicatie op maat te ontwikkelen op basis van de wensen.

Wat is een Digitale Begeleidingsbrief?

De Digitale begeleidingsbrief is de oplossing van Logistiek Zonder Papier (LZP) om de bestaande papieren begeleidingsbrief te digitaliseren. Onze oplossing komt in de vorm van een applicatie die draait op de digitale gegevensdragers. Met onze oplossing maak je eenmalig een afvalstroom aan waar vervolgens ongelimiteerd op gereden kan worden.

Drie schermen van LZP
Homescreen LZP

Wie vult de Digitale Begeleidingsbrief in?

Wanneer er op een afvalstroom gereden gaat worden, opent de chauffeur de LZP app en selecteert hij de desbetreffende afvalstroom. Dit kan door middel van een vragenpad in de app, de chauffeur kan bijvoorbeeld antwoord geven op punten zoals:

  • Selecteer uw bestemming

  • Selecteer uw project

  • Selecteer uw afvalstof

Aan de hand van deze punten zorg je ervoor dat de chauffeur de juiste afvalstroom selecteert en dus met de juiste begeleidingsbrief gaat rijden.

Wanneer de vrachtwagen volgeladen is, kan de transporteur vertrekken naar zijn bestemming. Eenmaal op zijn bestemming aangekomen, wordt de vrachtwagen op de weegbrug gereden en worden de weegresultaten verwerkt in de app. Indien er een koppeling is met de weegbrug van de verwerker, kan ook gewerkt worden met een vooraanmelding en een automatische verwerking van de weegresultaten in de begeleidingsbrief.

Homescreen LZP

Wat biedt de Digitale Begeleidingsbrief naast digitalisering?

  • Geen papieren opslag in kantoor en vrachtwagen.

  • Nooit meer zoekraken van begeleidingsbrieven.

  • Chauffeur hoeft begeleidingsbrieven niet meer zelf op te halen.

  • Status van vracht altijd kunnen volgen.

  • Direct inzicht in de hoeveelheden afval die zijn afgevoerd.

  • LZP archiveert de documenten.

Met de digitale begeleidingsbrief ben je niet alleen af van al dat papierwerk, maar zorg je er ook voor dat je meer grip hebt op het transport van afval.

Een aantal bedrijven die gebruik maken van onze digitale begeleidingsbrief:

Grondbalans Logo
Nam Logo
Port of Rotterdam Logo
Gemeente Heerlen Logo
Van Happen Logo
Afvalzorg Logo

Artikelen over de digitale begeleidingsbrief

Wilt u meer lezen over onze digitale brief voor afvalstoffen, klik dan op één van de onderstaande artikelen:

Wat is een digitale begeleidingsbrief?
Voordelen van de digitale begeleidingsbrief door LZP

Vrijblijvend meer informatie?

Vul uw gegevens in en laat ons contact met u opnemen: